LNG en LBG

Liquid Natural Gas (LNG) is een belangrijke brandstof voor de toekomst van zwaar wegverkeer en de scheepvaart. Ten opzichte van de gangbare brandstoffen als diesel, gasolie en stookolie, is LNG veel schoner en levert een grote bijdrage aan reductie van de uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof. LBG (Liquid Bio Gas) is qua samenstelling gelijk aan LNG maar wordt gewonnen uit biogas. Hiermee is de toepassing van LBG nagenoeg CO2 neutraal en blijft de winst van fijnstof- en stikstof reductie ongewijzigd.

Wat zijn de toepassingen van LNG en LBG

Door aardgas of biogas af te koelen tot -160 Celsius, word gas vloeibaar. Dit product word LNG (Liquid Natural Gas) genoemd. Door het gas vloeibaar te maken, kan er veel meer gas worden getankt om zo de actieradius te verhogen en daarmee is het ook goed toepasbaar voor zware vrachtwagen en schepen. Bekijk ook onderstaande film om LNG beter te leren kennen.

Wat doet De Boer SPS

De Boer SPS ontwikkelt, bouwt en exploiteert maatoplossingen voor de toepassing en productie van LNG en LBG. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van leveranciers, mogelijkheden en toepassingen om uw vraag te vertalen naar een concrete business case waarbij we denken in oplossingen. Deze oplossingen zitten vaak in samenwerking, financiering, exploitatie en techniek.

De Boer SPS heeft een concept ontwikkeld waarbij op basis van betrouwbare kentallen naar uw mogelijkheden kunnen kijken. Past uw situatie niet in het concept dan kijken we of we een passend concept kunnen maken door de ontbrekende schakel toe te voegen. Vaak blijkt dat wij samen met u en een business case kunnen ontwikkelen waarbij De Boer SPS actief participeert met als gezamenlijk doel een schoner, stiller en goedkoper transport.

Wat doet De Boer SPS

De Boer SPS verbindt bedrijven en biedt maatwerk oplossingen voor transportondernemingen, rederijen, havenbedrijven en exploitanten van tankstations die graag LNG in haar producten programma opnemen. Voorbeeld van installaties zijn:

Wij kunnen het gehele traject van ontwerp, vergunningen tot bouw, realisatie beheer en operatie voor u verzorgen. U kunt zich hierbij richten op uw core business waarbij wij zorgen dat u altijd beschikking heeft over LNG of LBG.

Waarom De Boer SPS

Bij introductie van een nieuwe markt is elke business case uniek. Daarom is het belangrijk om deze onafhankelijk te benaderen. De Boer SPS denkt in oplossingen met een uniek basisconcept waarbij per situatie de mogelijkheden bekeken worden. Er zijn al mogelijkheden vanaf 1 truck of schip op LNG. Wilt u meer weten over de toepassing en mogelijkheden voor uw bedrijf: Neem vandaag nog contact met ons op en ervaar onze werkwijze en aanpak.

Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden en zijn ervan overtuigd dat transport op LNG en LBG de toekomst heeft. Zet u ook de eerste stap naar een succesvolle toekomst voor uw onderneming? Neem dan contact met ons op. Samen op weg naar een schoner, stiller en voordeliger transport!

Referenties